Teamünk munkatársai

A Főnix Házban dolgozó team az intézményünkben elérhető mindkét szolgáltatási forma, tehát mind az egészségügyi intézmény, mind pedig a szociális intézmény munkatársa.

Az egészségügyi intézmény vezetője: Dr. Váradi Enikő
A szociális intézmény vezetője: Dr. Váradi Enikő


ORVOSOK

Dr. Németh Orsolya Dr. Németh Orsolya
pszichiáter szakorvos
2001-ben végeztem a Pécsi Tudoményegyetem Általános Orvosi Karán. Szakmai gyakorlataimat a PTE Pszichiátriai Klinikán valamint a Szigetvári Kórház Pszichiátriai Osztályán töltöttem. 2013-ban lettem szakorvos. 2014-től dolgozom a Cogito Alapítványnál ill. a XVI. kerületi szakrendelőben.
Dr. Németh Orsolya Dr. Váradi Enikő
pszichiáter szakorvos
pszichoterapeuta
Az intézmény vezetője vagyok. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd 1999-ben pszichiátriából, 2001-ben pszichoterápiából szakvizsgáztam, ez utóbbit viselkedés- és kognitív terapeutaként. Emellett pszichodinamikus pszichoterápiában folytattam tanulmányokat, 2011-ben pedig kognitív remediációt tanultam a londoni Maudsley-Klinikán. 2016-tól áttételi fókuszú terápiás képzést kezdtem. Pályafutásom során tapasztalatot szereztem az akut pszichiátriai ellátásban, krízisellátásban, terapeutaként foglalkoztam étkezési zavar, kényszerbetegség terápiájával, néhány éve azonban a pszichózisok diagnosztikája és neurokognitív fejlesztése, pszichoterápiája, valamint a személyiségzavarok diagnosztikája és terápiája áll érdeklődésem középpontjában. 1994-2007 között a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgoztam, 2007-2014 között a zuglói Pszichiátriai Gondozót és Szakrendelőt vezettem, 2011-től az Uzsoki utcai Kórház pszichiáter konziliárusa vagyok. 2014-től a XVI. kerületi gondozó vezetője vagyok és ugyanebben az évben vettem át intézményünk elődjének, a Péterfy Kórházhoz tartozó Nappali Kórháznak a vezetését és átalakításának feladatát is. A megújult intézményben szociális és egészségügyi ellátást egyaránt nyújtunk, terápiás szemléletünk integratív. Terápiás rezsimünk alapját a kognitív szemléletű fejlesztés jelenti, melyet egyénre szabottan egészítünk ki terápiás intervencióinkkal. Intézményünkben lehetőség van a pszichózissal, súlyos mentális betegséggel élők hosszú távú terápiájára.


PSZICHOLÓGUSOK

Dr. Németh Orsolya Horváth Anikó
klinikai szakpszichológus
Több mint egy évtizede dolgozom az egészségügyben gyógyfoglalkoztatóként, pedagógusként, majd pszichológusként. Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen végeztem, majd a SOTE -én klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem. Elsősorban kognitív viselkedésterápiás módszerekkel dolgozom, de szemléletem integratív, befogadó. Minden pszichológiai beavatkozás alapjának a bizalmon és tiszteleten alapuló emberi kapcsolatot tartom. Jelenleg a Cogito Alapítványnál és a Tormay Károly Egészségügyi Központban dolgozom. Az Főnix Ház keretein belül egyéni esetvezetéssel, pszichodiagnosztikával, pszicho – és szocioterápiás csoportok vezetésével foglalkozom.
Dr. Németh Orsolya Luthardt Andrea
klinikai szakpszichológus
Klinikai szakpszichológus vagyok, alapdiplomámat 2002-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakán szereztem, szakképzésemet a Debreceni Egyetemen végeztem el, szakvizsgát pedig 2010-ben tettem. Pályám kezdete óta – több mint 15 éve – a klinikumban dolgozom, széles körű tapasztalattal rendelkezem krónikus szomatikus betegséggel élők pszichés támogatása-, valamint a súlyos mentális problémák diagnosztikája és terápiás – rehabilitációs ellátása terén. Munkám során pszichodinamikus szemléletet kognitív megközelítéssel ötvözve segítem a hozzám fordulókat. A Főnix Ház keretein belül pszichodiagnosztikával, egyéni esetvezetéssel, valamint szocioterápiás és pszichoterápiás csoportok vezetésével foglalkozom.
Dr. Németh Orsolya Mészáros Márti
pszichológus
családterapeuta jelölt
Mészáros Márti vagyok, 2008-ban végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakán. Az egyetem alatt egy droghasználóknak fenntartott ártalomcsökkentő programban dolgoztam segítőként, majd háborús és egyéb súlyos traumát átélt emberek trauma-fókuszú támogató terápiáját végeztem és végzem jelenleg is. Gyászcsoportvezető tréningen vettem részt, illetve a Magyar Családterápiás Egyesület keretein belül képződtem, családterapeuta jelölt vagyok. Jelenleg a Semmelweis Egyetemen klinikai szakképzésére járok. Rendszerszemléletű megközelítésben, egyéni és csoportos formában kísérem a pszichés betegséggel élő embereket.


SZOCIÁLIS MUNKÁSOK

Dr. Németh Orsolya Elterné Rácz Beatrix
szociális munkás
mentálhigiénés szakember
Elterné Rácz Beatrix vagyok. Szociális munkás alap-illetve mesterfokú diplomával rendelkezem,valamint mentálhigiénés és mediátor végzettséggel. Munkámat 35 éve szeretettel végzem, hivatásomnak tekintem. Tanulmányaimat az ELTE és a Semmelweis Egyetem szociális munkás szakán végeztem. Rogersi személyközpontú pszichológiai irányzat híve vagyok, életvezetési tanácsadó és mentálhigiénés tevékenységem során is ezen szemléletet követem. A Főnix Házban esetkezelést, készségfejlesztést végzek. Valamint szociális problémák kezelésével, ügyintézéssel foglalkozom.
Dr. Németh Orsolya Péntek Erzsébet
szociális munkás jelölt
gondozónő
1990-óta dolgozom a kerületi Pszichiátriai Gondozóban, mint gondozónő. 2009-ben szereztem az első diplomámat a Szent István Egyetemen, mint Andragógus Felnőttképzés szervező. 2016. január óta vagyok a Cogito Alapítvány munkatársa fél állásban. Itt részt veszek a betegek egészségügyi és szociális ellátásában is. 2018. januárban fejeztem be tanulmányaimat a Károli Református Egyetem Szociális munkás szakán, jelenleg a szakdolgozatomat írom. Segítő beszélgetéseim során a kliens problémája, gondja áll a fókuszban. Az elbeszélése alapján, a kliens helyzetébe empatikusan belehelyezkedve kerülök közelebb a megértéséhez úgy, hogy az ő szemével láthassam annak nehézségeit. Fordulhatnak hozzám lelki eredetű és szociális jellegű problémával is.


ÁPOLÓK, FOGLALKOZTATÓK

Dr. Németh Orsolya Héder Mária
felnőtt szakápoló
Héder Mária (Mara nővér) vagyok. 1978 óta dolgozom az egészségügyben. Számos szakterületen szereztem tapasztalatot, amivel jelenleg a Főnix Ház pácienseinek szeretnék segíteni nővérként.
Dr. Németh Orsolya Hegedűs Gabriella
főnővér
1987 óta dolgozom az egészségügyben, ápolónőként pszichiátriai betegséggel élők ellátásában több mint 16 éves tapasztalattal rendelkezem. A Főnix Ház keretein belül segítek pácienseinknek a rehabilitációs folyamat során felmerülő kérdésekben, feladatokban eligazodni, a közösség életébe bekapcsolódni, emellett heti rendszerességgel megtartott szocioterápiás csoportok vezetésével foglalkozom.