Kik kereshetnek bennünket online konzultáció céljából?

Az online konzultációs lehetőséget a COVID-19, azaz koronavírus okozta járvány okozta országos veszélyhelyzethez miatt, e speciális társadalmi krízishelyzet kapcsán fellépő lelki természetű problémák megsegítésére hoztuk létre, ezzel is lehetővé téve a pszichés támogatás elérhetőségét. Intézményünk pszichológusai, pszichiáterei önkéntes konzulensként ajánlják fel segítségüket.

FONTOS tudnivaló, hogy a néhány (1-3) alkalmas konzultáció nem helyettesíti a megfelelő diagnosztikai eljárásokat és/vagy pszichológiai/pszichiátriai kezeléseket. Amennyiben egészségügyi ellátást igénylő problémát észlelünk a konzultáció során, jelezzük a konzultációt kérőnek, és információval látjuk el a megfelelő segítség igénybevételéhez.

Alábbiakban néhány példa, amiben a konzultáció segíthet:

Ha a járvánnyal kapcsolatosan, vagy a veszélyhelyzet intézkedései okozta speciális élethelyzetben (tartós otthonlét, karantén, munkahelyi túlterheltség, stb.)

  • szorong, feszült
  • alvászavara van
  • túl sok és/vagy ellentmondásos információ miatt érzi elveszettnek magát
  • nehézséget okoz a napi ritmus fenntartása
  • a járvánnyal kapcsolatos, a családtagokkal, gyerekekkel való kommunikációban kér segítséget
  • hozzátartozóját, közeli ismerőse fertőzése miatt aggódik
  • munkájában éri a járvány kapcsán olyan hatás, amely megterheli

Hogyan történik az online konzultáció?

Az online konzultáció Zoom.us alkalmazással ingyenesen használható videohíváson keresztül történik, a személyes konzultációhoz hasonlóan 30 perces időkerettel, minden esetben előzetes időpontegyeztetés alapján.

Konzultációra jelentkezhet telefonon, hétköznap 9-12 között, a honlapunkon megadott telefonszámokon

valamint honlapunkon az „online szolgáltatás” „bejelentkezés” menüpontja alatt.

Ez utóbbi esetben kérjük adja meg e-mail címét és telefonos elérhetőségét is. Bejelentkezését követően hamarosan – legkésőbb két munkanapon belül – felvesszük Önnel a kapcsolatot e-mailen és telefonon is.

A konzultáció megkezdésének feltétele egy előzetes telefonos egyeztetés, ennek során egyeztetjük a videokonzultáció időpontját is. Ezen kívül e-mailen egy linket küldünk Önnek, amelyen kérjük személyes adatainak rögzítését. Ezek az egyéb egészségügyi/szociális szolgáltatások során szokásos személyes adatokat, valamint az internetes kapcsolattartáshoz szükséges adatokat jelentik.

Az online konzultációhoz kamerával rendelkező számítógépre, laptopra, tabletre vagy okostelefonra, és internet kapcsolatra lesz szüksége. A megfelelő eszközére a zoom.us alkalmazást töltse le – ehhez részletes útmutatót talál az „Online szolgáltatás”, a „Zoom alkalmazása számítógépre”, ill. „Zoom alkalmazása mobiltelefonra” menüpontok alatt.

Az online konzultáció során az időkeretek rögzítésre- és tárolásra kerülnek a már megadott személyes adatok mellett, valamint a tanácsadás tárgya és a megbeszélt javaslat az intézmény medikai rendszerében. Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat megtalálja honlapunkon.

COVID-19 online konzultáció – JELENTKEZÉS

Jelentkezéshez töltse ki az alábbi űrlapot!

Írja be a nevét!
Adja meg telefonszámát!
írja be e-mail címét!

CÍMÜNK

Zsenge utca 33., BUDAPEST, 1165

TELEFONSZÁMUNK

+36 20 669 2097