MUNKATÁRSAINK

Teamünk munkatársai

A Főnix Házban dolgozó team az intézményünkben elérhető mindkét szolgáltatási forma, tehát mind az egészségügyi intézmény, mind pedig a szociális intézmény munkatársa.

Az egészségügyi intézmény vezetője: Dr. Váradi Enikő

A szociális intézmény vezetője: Dr. Váradi Enikő

ORVOSOK

2001-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. Szakmai gyakorlataimat a PTE Pszichiátriai Klinikán valamint a Szigetvári Kórház Pszichiátriai Osztályán töltöttem. 2013-ban lettem szakorvos. 2014-től dolgozom a Cogito Alapítványnál ill. 2014-2020 között a XVI. kerületi pszichiátriai gondozóban is rendeltem.

Dr. Németh Orsolya

pszichiáter szakorvos

Az intézmény vezetője vagyok. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd 1999-ben pszichiátriából, 2001-ben pszichoterápiából szakvizsgáztam, ez utóbbit viselkedés- és kognitív terapeutaként. Emellett pszichodinamikus pszichoterápiában folytattam tanulmányokat, 2011-ben pedig kognitív remediációt tanultam a londoni Maudsley-Klinikán. 2016-tól áttételi fókuszú terápiás képzést kezdtem. Pályafutásom során tapasztalatot szereztem az akut pszichiátriai ellátásban, krízisellátásban, terapeutaként foglalkoztam étkezési zavar, kényszerbetegség terápiájával, néhány éve azonban a pszichózisok diagnosztikája és neurokognitív fejlesztése, pszichoterápiája, valamint a személyiségzavarok diagnosztikája és terápiája áll érdeklődésem középpontjában. 1994-2007 között a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgoztam, 2007-2014 között a zuglói Pszichiátriai Gondozót és Szakrendelőt vezettem, 2011-től az Uzsoki utcai Kórház pszichiáter konziliárusa vagyok. 2014-től a XVI. kerületi gondozó vezetője vagyok és ugyanebben az évben vettem át intézményünk elődjének, a Péterfy Kórházhoz tartozó Nappali Kórháznak a vezetését és átalakításának feladatát is. A megújult intézményben szociális és egészségügyi ellátást egyaránt nyújtunk, terápiás szemléletünk integratív. Terápiás rezsimünk alapját a kognitív szemléletű fejlesztés jelenti, melyet egyénre szabottan egészítünk ki terápiás intervencióinkkal. Intézményünkben lehetőség van a pszichózissal, súlyos mentális betegséggel élők hosszú távú terápiájára.

Dr. Váradi Enikő

pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta

2007-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetemen, majd 2013-ban tettem le a pszichiátriai szakvizsgát. 2016-ig több intézmény akut- és rehabilitációs osztályán pszichiátriai fekvőbeteg- ellátásában vettem részt, azóta pedig a VI.ker. Pszichiátriai Gondozóban járóbetegekkel foglalkozom.

Dr. Koncz Gergely

pszichiáter

PSZICHOLÓGUSOK

Több mint egy évtizede dolgozom az egészségügyben gyógyfoglalkoztatóként, pedagógusként, majd pszichológusként. Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen végeztem, majd a SOTE -én klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem. Elsősorban kognitív viselkedésterápiás módszerekkel dolgozom, de szemléletem integratív, befogadó. Minden pszichológiai beavatkozás alapjának a bizalmon és tiszteleten alapuló emberi kapcsolatot tartom. Jelenleg a Cogito Alapítványnál és a Tormay Károly Egészségügyi Központban dolgozom. Az Főnix Ház keretein belül egyéni esetvezetéssel, pszichodiagnosztikával, pszicho – és szocioterápiás csoportok vezetésével foglalkozom.

Horváth Anikó

klinikai szakpszichológus

Pszichológus vagyok, alapdiplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem, majd 2019-ben abszolváltam, mint tanácsadó szakpszichológus. 2014-től a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződtem, mint család- és párterapeuta. Jelenleg a Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület CBT konzultáns képzésében, illetve az ISST által akkreditált sématerápiás tréningprogramban veszek részt. A Főnix Házban pszicho- és szocioterápiás csoportok vezetésével, egyéni esetvezetéssel és pszichodiagnosztikával foglalkozom.

Novák Kinga

pszichológus

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomáztam klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. Az utóbbi években szakmai tapasztalatot szereztem családsegítőben, egyéni pszichológiai tanácsadásban, valamint tréningek tartásában. Állatasszisztált terapeuta végzettséggel rendelkezem, jelenleg pedig a Személyközpontú Egyesület módszerspecifikus képzésében veszek részt. A Főnix Házban pszichodiagnosztikával, egyéni esetvezetéssel, szocioterápiás csoportok és állatasszisztált foglalkozások vezetésével foglalkozom.

Mezősi Daniella

pszichológus, klinikai szakpszichológus

SZOCIÁLIS MUNKÁSOK

1990-óta dolgozom a kerületi Pszichiátriai Gondozóban, mint gondozónő. 2009-ben szereztem az első diplomámat a Szent István Egyetemen, mint Andragógus Felnőttképzés szervező. 2016. január óta vagyok a Cogito Alapítvány munkatársa fél állásban. Itt részt veszek a betegek egészségügyi és szociális ellátásában is. 2018. januárban fejeztem be tanulmányaimat a Károli Református Egyetem Szociális munkás szakán, jelenleg a szakdolgozatomat írom. Segítő beszélgetéseim során a kliens problémája, gondja áll a fókuszban. Az elbeszélése alapján, a kliens helyzetébe empatikusan belehelyezkedve kerülök közelebb a megértéséhez úgy, hogy az ő szemével láthassam annak nehézségeit. Fordulhatnak hozzám lelki eredetű és szociális jellegű problémával is.

Péntek Erzsébet

szociális munkás jelölt, gondozónő

ÁPOLÓK, TERÁPIÁS MUNKATÁRSAK

1987 óta dolgozom az egészségügyben, ápolónőként pszichiátriai betegséggel élők ellátásában több mint 16 éves tapasztalattal rendelkezem. A Főnix Ház keretein belül segítek pácienseinknek a rehabilitációs folyamat során felmerülő kérdésekben, feladatokban eligazodni, a közösség életébe bekapcsolódni, emellett heti rendszerességgel megtartott szocioterápiás csoportok vezetésével foglalkozom.

Hegedűs Gabriella

főnővér

1995-ben végeztem a Dr. Hetényi Géza Szakközépiskolában. Több mint 16 évig a Semmelwies Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgoztam osztályos nővérként. Ott szerzett tapasztalataimmal jelenleg a Főnix Ház betegeinek rehabilitációját, kezelését és gyógyulását igyekszem elősegíteni.

Gubinyi Katalin

szakápoló

Végzettségemet tekintve személyügyi és humán szervező, kognitív és viselkedésterápiás konzultáns vagyok, felsőfokú tanulmányaim előtt pszichiátriai szakápolóként dolgoztam a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján 8 évig. Diplomát követően 15 évig az Emberi Erőforrások Minisztériuma és jogelődjeinél a szociális szolgáltatások szakmai irányításáért felelős főosztályának munkatársa voltam – több éven át vezetői munkakörben -, valamint 3 évet uniós projektek szakmai koordinálásával töltöttem, többek között egy pszichiátriai betegek foglalkoztatását elősegítő programban a Szigony Alapítványnál. 2018 októberétől a Cogito Alapítványnál dolgozom terápiás munkatársként – az alapítványt létrejöttétől kezdve kísérem, utóbbi években a menedzsment tagjaként – párhuzamosan a Semmelweis Egyetem Szociális Vezetőképzés Tudásközkontjának oktatója vagyok. Szakterületem a szociális ellátások fejlesztése, többek között a közösségi ellátások, a támogatott lakhatás, a szociális szakmai-hatósági képzések, továbbképzések terén, valamint az oktatás.

Bódy Éva

terápiás munkatárs, az alapítvány operatív vezetője

ÁLLAT ASSZISZTÁNS

Bella a Főnix Házban dolgozik terápiás kutyaként. Fél éves korában, 2019-ben kezdte el a képzést, 2021-ben sikeresen letette a temperamentum vizsgát, 2022-ben pedig a gyakorlati vizsgát. Bella kiskora óta szereti az emberek társaságát, barátságosan közeledik hozzájuk. Fajtatiszta boxer lévén energikus és játékos, de olykor szeret lustálkodni is. Szívesen tanul trükköket, élvezi az akadálypályát, kötéllel és labdával is szeret játszani, és persze elengedhetetlen számára a rendszeres séta, kirándulás.

Bella

Állatasszisztáns

CÍMÜNK

Zsenge utca 33., BUDAPEST, 1165

TELEFONSZÁMUNK

+36 20 669 2097