NAPPALI KÓRHÁZ

A Főnix Házban működő Pszichiátriai Nappali Kórház a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet kihelyezett részlege, az ország egész területéről tudjuk fogadni a hozzánk fordulókat.

A nappali kórházban pácienseink rehabilitációs programunkhoz „bejárós” rendszerben csatlakozhatnak: hétköznap 8h és 16h között különféle csoportfoglalkozások és egyéni támogató ill. fejlesztő terápiák formájában zajlik a rehabilitációs munka, ezekről bővebben a „Módszereink” menüpont alatt tájékozódhat.

Kiknek ajánljuk a nappali kórház szolgáltatásait?

A nappali kórházban komplex rehabilitációt biztosítunk pszichiátriai betegek számára. Specialitásunk a pszichotikus epizódon átesett, valamint szkizofréniával, bipoláris zavarral, szkizoaffektív zavarral diagnosztizált páciensek terápiája.

Különös hangsúlyt fektetünk a pontos diagnózis felállítására és a mindennapi problémák felmérésére, amelyek alapvetően meghatározzák az egyénre szabott rehabilitációs programot.

Amennyiben indokolt, a hozzánk forduló páciensek számára hosszabb távú, akár időigényesebb rehabilitációs ellátást is tudunk biztosítani. Az ellátás érvényes TAJ számmal rendelkezők számára térítésmentes.

Hogyan lehet jelentkezni a Nappali Kórházba?

A Nappali kórházba történő felvétel előjegyzés alapján történik, jelentkezni munkanapokon 9h és 14h között a + 36-20-669-2097 telefonszámon lehet.

Hogyan zajlik a rehabilitáció?

Felvételüket követően pácienseink első lépésben egy átfogó állapotfelmérésen vesznek részt, melynek alapján minden hozzánk forduló számára személyre szabott rehabilitációs tervet dolgozunk ki. Annak érdekében, hogy ez a lehető legeredményesebb legyen, nagyon fontos, hogy minél pontosabban tudjunk tájékozódni pácienseink kórtörténetéről. Kérjük ezért, hogy korábbi orvosi leleteit, esetleges kórházi kezelések után kapott zárójelentéseit az első alkalommal mindenképpen hozza magával!

A rehabilitációs folyamatot megalapozó állapotfelmérést követően pácienseinknek lehetőségük van különböző, szocioterápiás és fejlesztő csoportfoglalkozásokon való részvételre, illetve a felmerülő szükségletektől függően egyéni terápiás támogatás igénybevételére. A mindennapi rendszeres életritmus megköveteli, hogy naponta szakemberek által vezetett foglalkozások, csoportos terápiák segítsék a pácienseket, akik betegségük következtében – bizonyos készségeik zavara miatt – nehezen tudnak reszocializálódni. A csoportok különböző témák köré szerveződnek, ezáltal segítik a betegeket, hogy az intézményben eltöltött időt felszabadultan, játékokkal vagy sportolással, illetve különböző kézműves foglalkozásokkal tölthessék el. Támogatást kapnak arra, hogy be tudják vezetni életükbe az egészséges életmód alapjait, valamint lehetőség van a kognitív funkciók szinten tartását célzó játékos, gondolkodtató gyakorlatokon való részvételre is.

Az intézményünkben elérhető terápiás, illetve fejlesztési lehetőségekről bővebben a „Módszereink” menüpont alatt tájékozódhat.

CÍMÜNK

Zsenge utca 33., BUDAPEST, 1165

TELEFONSZÁMUNK

+36 20 669 2097