SZOCILÁLIS KÉSZSÉG TRÉNING

Mit értünk szociális készségek alatt?

A szociális készségek (szociális kompetencia) olyan készségek rendszere, melyek birtokában képesek vagyunk viselkedésünket – a helyzet, és a más személyek szándékának és érzéseinek figyelembevételével- úgy alakítani, hogy az kedvező kimenetelt biztosítson számunkra az adott társas szituációban. A személyes célok elérése és a környezettel való pozitív kapcsolat fenntartása személyes sikerélményeink alapját jelentik. A társas készségeknek így jelentős szerep jut mind a magánéletben, mind a szakmai vagy tanulmányi terveink alakulásában.

Miért fontos?

Szkizofréniában és pszichotikus zavarokban a társas érintkezéssel kapcsolatos, speciális, a betegségre jellemző eltérések az élet számos területét érinthetik, befolyásolhatják az öngondoskodás képességét, a társas és családi kapcsolatok működését, és a munkavállalás sikerességét.

A társas kapcsolatokban megélt és megoldatlan konfliktusok, esetleges kudarcok könnyen elszigetelődéshez vezethetnek. Ezért, a nemzetközi kutatási eredményekkel összhangban, a társas készségek fejlesztését célzó beavatkozásokra a rehabilitációs folyamat fontos elemeként tekintünk.

Mi a tréning célja?

Készségfejlesztő csoportjainkon az alábbi, társas helyzetekben felmerülő kérdésekre, problémákra keressük a megoldásokat:

  • a személyes nehézségek felmérése társas kapcsolatainkban
  • a társas helyzetek jellemzőinek felismerése
  • a saját és mások érzelmeinek és szándékainak felismerése
  • a személyes hatékonyságot segítő kommunikáció (asszertivitás)
  • a kapcsolatépítést és fenntartást segítő kommunikáció

Mi történik a tréningen?

A 16 találkozás során a tréning csoportos formában, heti egy alkalommal, egy-másfél órában zajlik. A találkozások közötti időben a résztvevők házi feladatok segítségével gyakorolják az alkalmak során elsajátított készségeket.

Jelentkezés, információ

A tréningen való részvételhez intézményünk orvosaival történő konzultáció szükséges minden esetben, ehhez kérjük jelentkezzen az elérhetőségeink egyikén.

CÍMÜNK

Zsenge utca 33., BUDAPEST, 1165

TELEFONSZÁMUNK

+36 20 669 2097